ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 11 Απριλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Σύμφωνο Συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», υπεγράφη μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη και εκ μέρους της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» του Γενικού Διευθυντή της, κ. Γεώργιου Καλούδη, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Ανδρέα Γαβριηλίδη και του Μέλους του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Αρτινού.
«Προχωράμε σε Συμμαχία για την πρόοδο της γεωργίας, καθώς όλοι είμαστε στην ίδια πλευρά αυτής της μάχης» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στόχος της συμφωνίας είναι η ανάδειξη των δράσεων που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, τη διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον δευτερογενή της μεταποίησης, αλλά και τον τριτογενή των υπηρεσιών και δη του Τουρισμού.
Επιπλέον θα δοθεί έμφαση στην ενίσχυση και υποστήριξη της τάσης επιστροφής στην ύπαιθρο με σκοπό την αυτοαπασχόληση στον αγροτικό κλάδο μέσα από το δίκτυο των εταιριών που είναι μέλη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».
Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», κ. Ανδρέας Γαβριηλίδης, «ακόμη και υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των δράσεων που προωθεί το Υπουργείο».
Το ΥΠΑΑΤ θα έχει την αμέριστη υποστήριξη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», στο πλαίσιο του Εθελοντισμού και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ενταγμένων Επιχειρήσεων-Μελών. Οι επιχειρήσεις και οι συλλογικοί φορείς τους, καλούνται να εντάξουν στο πρόγραμμα της ευρύτερης επικοινωνίας τους εντός και εκτός Ελλάδος, στοιχεία της καμπάνιας του υπουργείου και έτσι να συνεισφέρουν στο άνοιγμα νέων αγορών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων, μέσω επικοινωνιακών δράσεων (εκδηλώσεις, διαδικτυακές καμπάνιες, προβολή δημιουργικού υλικού), που στόχο έχουν την προώθηση της εικόνας και την προβολή της «αγροτικής» Ελλάδας, εντός και εκτός συνόρων.
Η στροφή της Ευρώπης σε μια γεωργία ποιότητας και μια γεωργία αειφορίας επιβάλλει στο ΥΠΑΑΤ την αξιοποίηση όλων των πιθανών συμμάχων που μέσα από συνέργειες και συμπράξεις σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο θα ενισχύσουν την ελληνική αγροτική παραγωγή, την αγροτική επιχειρηματικότητα και θα συνδέσουν αποτελεσματικά τον αγροτικό τομέα με την παραγωγική διαδικασία και τελικά τον καταναλωτή.